A LinkedIn lesz a globális e-portfólió?

Az elmúlt héten igen érdekes és – a digitális tanulás népszerűségének növekedése szempontjából – igencsak fontos bejeletést tett a LinkedIn. A bejelentés szerint az online oktatás vezető szolgáltatóinak – Coursera, EdXlynda.com, Pearson, Skillsoft, Udacity és a Udemy – ,együttműködésével a LinkedIn elindított egy pilot programot, melynek célja, hogy azok a tanulók, akik rendelkeznek LinkedIn regisztrációval a fenti online oktatási szolgáltatók kínálatában elvégzett kurzusok tanúsítványait egyszerűen hozzá tudják adni a LinkedIn profiljukhoz.

coursera_sample_email

Ezzel lehetővé válik, hogy a szakmai portfólió és a formális képzési portfólió kiegészüljön a digitális világban megszerzett képzési eredményekkel is. A bejelentés szerint a program pilotként fut, de amennyiben sikeres lesz egészen biztosan nyilvánossá teszik és bármely online képzésszolgáltatótól fog majd fogadni adatot a LinkedIn profil.

Ha ez valóban így lesz az egyrészt egy újabb fontos lépcső az online tanulás eredményeinek elismerésre felé, hiszen a LinkedIn az álláskeresés és a szakmai network építés elsődleges eszközévé nőtte ki magát, s a munkáltatók is egyre inkább elfogadják az ott megjelenő információkat az álláspályázatoknál, a fejvadászat során.

Másrészt felveti annak a lehetőségét, hogy a LinkedIn hosszútávon szakmai e-portfólióként tartalmazhatja majd a formális és a nem formális úton szerzett tudást és a képességeket is. Ennek pedig komoly jelentőssége lehet majd a munkaerő piacon…

A LinkedIn lesz a globális e-portfólió?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: LinkedIn(cepció)? | Digitális átállás a tanulásban

  2. Visszajelzés: LinkedIn(cepció)? - Magyar Virtuális Egyetemi Hálózat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s