Ilyen volt az első meetup-unk

meetup_photo1

Néhány héttel ezelőtt elindítottuk a Digitális átállás a tanulásban nevű kezdeményezést, s ma már elmondhatjuk, hogy az online platformok – blog, Facebook oldal, LinkedIn csoport – létrehozása után személyesen is találkozhatattok velünk egy rendhagyó szakmai meetup keretében november 13.-án este a Budapest Bagelben.

Nagyon hasznos és inspiráló estét töltöttünk együtt a résztvevők egybehanzó véleménye alapján, így a folytatáshoz is kaptunk kellő biztatást. A résztvevők mellett a meghívott vendégelőadók és a szervezők is jól láthatóan élvezték az estét, kicsit mindenki flow-ban volt és nemcsak Vécsey Zsadány és a Flow is Good Business projekt kapcsán.

Koltányi Gergely, a rendezvény házigazdája köszöntőjében mesélt arról, hogy milyen apropó okán jött létre a Digitális átállás a tanulásban nevű kezdeményezés, milyen célok és tervek mentén halad előre a szerveződés. Ennek kapcsán részletesen elemezte az e-learning és a digitális piacok fejlődésének útját és jelenlegi helyzetét, valamint azokat a folyamatokat, trendeket és víziókat, amelyek megalapozzák, hogy a tanulás világában a közeli jövőben valóban megtörténik a digitális átállás. Letölthető prezentáció

darapeter

Dara Péter, a DEVISE Hungary ügyvezetője, reflekálva a felvezető előadásra azt feszegette, hogy ha tényleg ilyen mértékű változások következnek be az oktatás és a tanulás világában, az milyen változtatást igényel az emberek szemléletében. Péter arról gondolkodott hangosan, hogy milyen következményei lehetnek a változásra való felkészülés elmulasztásának, milyen előnyök származhatnak abból, ha előre menekülve mindenki felkészül a változásokra! Péter olyan történeteket osztott meg a részvevőkkel, melyben vállalati vezetők, üzletemberek, HR szakemberek példáin keresztül láthattuk a következményeit a fejlesztés, a tanulás, az ösztönzés jó és rossz megoldásainak. A végső konklúziót levonva Péter arra bátorított minden résztvevőt, hogy ne keressenek a továbbiakban kifogásokat arra, hogy nincs idő tanulni és nincs pénz tanulásra, mert a digitális világban a fejlődés lehetősége elsősorban akarat kérdése!

meetup_szalainori

Szalai Nóri az 5 Perc Angol tulajdonosa következett az előadók sorában, aki megmutatta, hogy hogyan lehet ingyenes nyelvoktató online leckékkel több mint 140.000 embert tanítani ma magyarországon úgy, hogy az üzletileg sikeres, nemzetközileg elismert és a tanulók is imádják. Nóri megmutatta, hogyan lehet a tömeges online oktatás során személyessé tenni a tanulás élményét, hogyan lehetséges 140.000 ember számára személyre szabottan oktatási tartalmat készíteni, és hogyan lehetséges rávenni a tanulókat, hogy rendszeresen forítsanak időt a nyelvtanulásra. Az 5 Perc Angol ingyenes online leckéi és a kiegészítő értéknövelt szolgáltatások együttesen hogyan képesek egy fenntartható, jól működő, sikeres üzelti modellként hosszútávú szakmai és üzleti sikert aratni. Nagyon érdekes volt Nóri előadásában, hogy milyen egyszerű eszközök alkalmazásával le lehet rombolni az online oktatással kapcsolatos előítéleteket, úgy mint a személytelenség, a nyomonkövethetőség hiánya vagy a közösség hiánya, melyet mind-mind előszeretettel sütnek rá a digitális oktatásra, mint komoly kockázat a sikeresség útjában.

meetup_zsad

A meetup utolsó előadója Vécsey Zsadány volt az ALEAS Simulations inc. alapítója, aki a gamification témakörét, fejlődését járta körbe velünk. Zsadány elhozta és megmutatta nekünk a Flow is Good Business nevű nemzetközi komoly játék projektjüket, melyet a neves pszichológia professzorral Csíkszentmihályi Mihállyal közösen fejlesztettek ki. Mesélt nekünk arról, hogyan jutottak el a magyar családi vállalkozás próbálkozásától az USA legynagyobb vállalatainak, médiacégeinek vezetőivel törtnénő üzleti tárgyalásokig. Milyen buktatókon mentek keresztül a termék fejlesztése során, hány alkalommal buktak el és hányszor kezdték újra, míg végül sikeres lett a játék. Megmutatta azt is Zsadány, mitől olyan addiktívak a videójátékok, miért játszanak a játékosok nagyon sokat a játékokkal és hogy ezeket hogyan használhatjuk fel az oktatás céljaira. Letölthető prezentáció

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt közvetlen beszélgetésre az előadókkal és egymással is, ami során sok értékes és érdekes visszajelzést kaptunk a továbbiakra.

Összességében sikeres és szórakoztató estét töltöttünk el együtt, s a szervezők ígéretet tettek, hogy decemberben is előállnak valami igazán izgalmassal. A részletekkel hamarosan jövünk….

Ilyen volt az első meetup-unk” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Új üzleti lehetőséget keres? Indítson online oktatási vállalkozást! | Digitális átállás a tanulásban

  2. Visszajelzés: Jöjjön a 2. menet! Ismét Meetup!!! | Digitális átállás a tanulásban

  3. Visszajelzés: Micro-learning: a rohanó ember svájci bicskája? | Digitális átállás a tanulásban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s