LinkedIn(cepció)?

Korábban volt már szó itt a blogon az online oktatás és a LinkedIn kapcsolatának erősödéséről, a MOOC szolgáltatóknál megszerzett tanúsítványok közvetlen LinkedIn profilba emelése kapcsán. Akkor arról elmélkedtünk, hogy benyomul-e a LinkedIn az e-portfólió piacra.

Az elmúlt pár hétben újabb jeleket adott a LinkedIn arról, hogy igen komolyan fontolgatja a belépést az egyre gyorsabban növekvő online oktatási bizniszbe.

Az első árulkodó hír a LearnIn nevű belső vállalati képzési platform bevezetésének kommunikációja volt. A LearnIn a LinkedIn cég dolgozóinak belső képzési platformja, amely a vállalati kommuniké szerintlinkedin

„olyan oktatási célú tartalommal teli hely, ahol minden munkavállaló segítséget kaphat a tanulásához, fejlesztéséhez és a kiteljesedéséhez. A videókat, tutoriálokat, instruktor vezette tréningeket, e-könyveket és még sokminden mást összegyűjtő oktatási platform egy egyre növekvő és bővülő funkcionalitású oktatási portál lesz, ahol a munkavállalók maguk oszthatják meg tudásukat egymással. Egy egyedi peer-to-peer programmal támogatott folyamatosan fejlődő képzési központ jött létre a cégen belül, ahol a cég dolgozói maguk válhatnak oktatókká.„

Szóval létrehozták a LinkedIn digitális vállalati akadémiáját. Szuper! De itt nem állunk meg, mert néhány napra rá felbukkant egy másik érdekes kijelentés.

Londonban a Gardian által megrendezett Changing Media Summit-on Allen Blue a LinkedIn társalapítója a következőket találta mondani:

“Mikor leültünk végiggondolni, hogy hogyan tudnánk még jobban elősegíteni, hogy a felhasználók nap mint nap feljődhessenek, pontosítottuk néhány szóval a küldetésünket. – mondta. Sikeresebbé tudjuk tenni a világ szakembereit ha segítünk nekik informálttá, inspirálttá és képzetté válni?”

Linkedin learninMajd hosszas elemzés következik a posztban arról, hogy a LinkedIn hogyan válik egyre meghatározóbb szakmai publikációs platformmá a korábban felvásárolt Pulse segítségét is igénybe véve.

Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy összekapcsoljuk mire készül a LinkedIn ugye? Szépen fokozatosan felépíti, bejáratja és kiismeri az online vállalati akadémiák lehetséges működési modelljeit, majd később megjelenteti a közösségi oldalon egyre növekvő számban található vállalati oldalak mellé kapcsolható szolgáltatásként. Így lehet sok-sok vállalat számára szolgáltatást nyújtani, mégtöbb munkavállaló számára tanulási lehetőséget biztosítani és lassan de biztosan e-portfólió központtá válni, a vállalati akadémiákon megszerzett tanúsítványok felhasználói profilba helyezésének elősegítésével. És ha sikerrel jár, megszülethet a munkaerőpiaci “szentháromság” platformja, a munkaadó, a munkavállaló és a képzőcégek digitális kánaánja…

 …vagy csak túl élénk a fantáziám, esetleg ez egy incepció? Ki tudja! Majd meglátjuk…

Koltányi Gergely
Learnovator

Reklámok

LinkedIn(cepció)?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: LinkedIn(cepció)? - Magyar Virtuális Egyetemi Hálózat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s