mmmmmmm…. Learning?

bigstock-Tablet-Computer-Woman-Winning--39557794
Ma este a mobil tanulás kerül terítékre a Digitális Átállás a Tanulásban rendszeres szakmai meetupján. Téma lesz az innováció és az oktatás kapcsolata mobil eszközök szemszögéből, az elmúlt évek K+F eredményei és egy ilyen folyamat eredményeképp létrejött hazai mobil oktatási megoldás is.

Az eseményre való felkészülés akaratlanul is koncentrálja az ember figyelmét a témában megjelent szakmai anyagok, publikációk és megoldások felé, s nem véletlenül sok érdekességet találtam az elmúlt hetekben az mLearningről.

Mobile Learning 101 - Teach Your Self Basic Design-01Ilyen volt például a Shift eLearning blogja álta összeállított Mobile Learning 101, ami egy nagyon jó kis mLearning szakanyag gyűjtemény azoknak akik el szeretnének kezdeni komolyabban foglalkozni a digitális oktatás ezen aspektusával.

Aztán utamba került egy friss felmérés arról, hogy a felhasználók hogyan használják a mobil eszközeiket, milyen tartalmat fogyasztanak, milyen tevékenységeket végeznek vele, mennyi időt töltenek a mobiljuk “bizgetésével” és meglepődtem mikor azt láttam, hogy a karrierrel/tanulással kapcsolatos tevékenységegek milyen előkelő helyen szerepelnek a kutatásban. Ez részben igazolja, hogy a mobil eszközök milyen jól képesek motiválni a felhasználót aktívvá válni, bevonódni a tanulási folyamatba. És persze, hogy milyen addiktív is lehet ez… 🙂

usemobileonwalk
A Qualcomm Learnig Center jóvoltából több olyan írást is megosztottam a múlt héten, amely a mobil tanulás és a vállalati képzések témakörét járja körül. Például azt, hogy milyen modellek lehetségesek a vállalatok számára a mobil eszközök felhasználásának ösztönzésére a tanulás, teljesítménynövelés vagy az on-the-job információszertés hatékonyabbá tétele érdekében.

A CLO mazagin (Chief Learning Officer – Képzési vezető mazagin) cikke pedig a mobil tanulásban rejlő lehetőségeket boncolgatva kaladozott el velünk a jövőben várható mLearning trendek felé.

the-future_banner

Mindezek alapján talán nem is kétséges, hogy a mobil eszközök és a tanulás kapcsolata annak ellenére hosszúnak és gyümölcsözőnek tűnik, hogy  még csak épp most “estek szerelembe”. 🙂

Koltányi Gergely
Learnovator

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s