HOA, a hétmérföldes kerekasztal

A felnőttképzésre és a vállalati képzésekre fordítható források a gazdasági válaságot követően sem növekednek abban a mértékben, ahogyan a tudásgazdaság megkívánná. Hogyan lehetséges alacsony költségek mellett is prosperáló szakmai képzési lehetsőgeket vagy hatékony tudásmegosztást biztosítani a szakemberek, munkavállalók részére?  A sok erre vonatkozó eszköz és módszer közül most a Google Hangouts szolgáltatásában rejlő lehetőségeket veséztük ki egy rendhagyó meetup keretében május 28-án este.

Mi is ez a Hangouts On Air (HOA)? Miért érdemes használni? Milyen lehetőgégeket rejt ha oktatás vagy tanulás a cél? Ezekre és még sok más érdekes, izgalmas, elgondolkodtató kérdésre kerestük a válaszokat meghívott vendégeinkkel, Szabó Orsival, Pécsi Ferenccel és Obreczán Tamással, akikkel stílszerűen virtuálisan, a Google Hangouts segítségével beszélgettünk.

A Google Hangoutsról:

2011. szeptemberében a Google bemutatta a Hangouts nevű videóchat alkalmazását és annak egy speciális változatát, a Hangouts On Air-t is. A sima Hangouts egyszerre 10 ember részvételével teszik lehetővé ingyesenes és igencsak egyszerűen az online térben történő beszélgetést, míg az On Air verzió annyival tud többet, hangouthogy a maximum 10 résztvevő mellett élőben nézheti a beszélhetést bárki, akivel megosztották, illetve az élő adás közvetlenül a szervező személy YouTube csatornájára rögzíthető, ott később visszanézhető. Mindez 2012. őszétől a magyar felhasználók számára is elérhető. Van azonban egy bökkenő: mi magyarok valamiért nem használjuk! Pedig az interneten egyre növekvő számú, változtatos témákat felvonultató, rendszeres HOA adások találhatók. Előszeretettel használják szakmai workshopok online magtartására, távoli szakértők bekapcsolására egy lokáis szakmai közösségbe, vagy szimplán videó alapú információközlésre, rögzített formában.

A beszélgetés során sok érdekes gondolat, ötlet és praktika került megvitatásra. Érdemes végignézni a beszélgetésről készült felvételt!

Koltányi Gergely
Learnovator

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s