Szezonzáró meetup – Tanulás és tudásmegosztás a nyilvános és a vállalati közösségi hálózatokban

istock_girlchatbubbleA közösségi hálózatok és az azokat kiszolgáló technológiák elmúlt években tapasztalható gyors térnyerésével a tartalom és tudásmegosztás a munkavállalók nagy részénél mindennapi rutinná kezd válni. A közösségi tartalomfogyasztás meghatározóvá válása jelentős hatást gyakorol az emberek információszerzési szokásaira. A konnektivista tanuláselméletek alkalmazásával a kutatók és a pedagógusok már régebb óta foglalkoznak, de mi a helyzet a munka világában?

Tiltott, tűrt vagy támogatott-e a publikus és a vállalati közösségi eszközök, hálózatok használata a mukavállalók részére? Maguk a munkavállalók hogyan viszonyulnak a tudásmegosztáshoz a közösségi platformok és eszközök használata során? Kinek értékes a szakmai közösségekhez való kapcsolódás ilyen módja? És vajon a motiváció mellett van-e elegendő idő a közösségi hálózatok használatára tanulási céllal?

Tovább is van mondjam még? Majd a vendégeink megteszik helyettem…

Akik velünk tartanak és személyesen is csatlakoznak hozzánk, itt tudnak regisztrálni az INGYENES eseményre:

Meetup-Logo

Azok akik valamilyen oknál fogva nem tudnak személyesen velünk tartani, követhetik az eseményt előben itt a blogon, az esemény kezdési időpontjában az alábbi YouTube videót elindítva. Ha lemaradtál az élő adásról, akkor pedig megnézheted a rögzített videót is az elő adás helyén.

 

Akik velünk tartanak a kérdések boncolgatásában:

pecsiferiPécsi Ferenc vagyok, a Soreo létrehozója,tulajdonosa. Az elmúlt 14 év alatt foglalkoztam online tartalomfejlesztéssel, B2B kommunikációval, vállalati belső kommunikációval , online közösségépítéssel, tartalommarketinggel, HR marketinggel. Látszólag nagyon különböző területek, valójában mindegyik arról szól, hogyan tudjuk egy cég működésébe a lehető legjobban beépíteni az újfajta, digitális szemléletet. 1999-ben még arról kellett meggyőzni a vállalatvezetőket, hogy „vezessék be” az internetet – ma inkább arról beszélgetünk, hogy az internet jóval több, mint marketingeszköz.

Az elmúlt években dolgoztam ismert nagy cégek és ismeretlen mikrovállalkozások számára, társalapítója voltam egy tanácsadó cégnek, voltam alkalmazott és dolgoztam önálló vállalkozóként. Számomra a lényeg mindig ugyanaz volt: közvetíteni, „tolmácsolni” az üzleti igények és a technikai megoldások között.

Az internettel való találkozásom óta izgatnak az internetes kommunikációban rejlő üzleti lehetőségek. 2004-ben értettem meg, hogy minden, ami korábban történt, csak a bevezető volt, most kezdődik csak az „igaz” internet. (Ezt, az újfajta internetet szokás web 2.0-nak nevezni.) Meggyőződésem, hogy a közösségi és mobil technológiák gyors terjedése következtében most egy harmadik szakasz határán vagyunk. A következő időszakba dől el, ki mit képes profitálni a most megnyíló új lehetőségekből.

 

Nóra a Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Karának adjunktusa. Kutatási területe a tudásmenedzsment sajátosságainak vizsgálata. A Pannon Egyetem és a KPMG Akadémia közreműködésében két kutatás kidolgozását és lebonyolítását valósítja meg (“Tudásmenedzsment Magyarországon 2005/2006”; “Szervezeti tudásmegosztás Magyarországon 2013/2014”). Több díj és elismerés birtokosa, 2007-ben megkapja a DAAAM International „Best Young Researcher and Scientist Paper Award” díját, valamint 2008-ban elnyeri a rangos „Elsevier Scopus Young Researcher” díjat. 2008 tavaszán PhD fokozatot szerez „Tudatos tudásmenedzselés a tudásgazdaságban – A tudásmenedzsment sajátosságainak vizsgálata a magyar szervezeteknél” című értekezésével. 2008-tól a Pannon Egyetemen mester szakos hallgatókat oktat magyar és angol nyelven (Pl. Stratégiai emberi erőforrás menedzsment, Kompetencia menedzsment, Globalizáció és szervezeti kultúra). 2003 óta rendszeresen vesz részt előadóként hazai és nemzetközi konferenciákon.

Dr. Obermayer-Kovács Nóra

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s