MEETUP on air: Robottanárok és elektronikus készségfejlesztés – avagy mire való az e-learning?

Egy hosszabb lélegzetvételű szünet után ismét jelentkezünk. Az elmúlt időszakban sokminden történt a Digitális Átállás a Tanulásban kezdeményezés boszorkánykonyhájában, s ezt hamarosan meg is osztjuk veletek. Először azonban egy nagyon érdekes beszélgetésre invitállak titeket.

robotteacher-HOAimage

Az egész úgy kezdődött, hogy Sipos Sándor a Shape HR blog gazdája megosztotta gondolatait azzal kapcsolatosan, hogy mire jó és mire nem szerinte az e-learning. Régebb óta követem Sándor írásait, amelyek nagyon színvonalas, könnyen érhető, élvezetes sítlusban és magas szakmai színvonalon mutatják be a HR szakértők és szervezetek mindennapi kihívásait, az új lehetőségeket, trendeket, gyakorlatokat, így kiváltképp érdeklődéssel kezdtem olvasni az e-learningről szóló posztot is. Nagyon érdekes volt olvasni, hogy mit lát ma egy HR szakértő mindabból a sok-sok fejlesztésből ami az elmúlt években a digitális oktatás körül történt.

Az írás elolvasását követően billentyűzetet ragadtam és reagáltam azokra a felvetéskre, melyeket Sándor tett. Beszélgetés során eljutottunk oda, hogy a Sádor által ismert és leírt képhez képest – mi akik a digitális tanulás fejlődésével foglalkozunk – kissé más világot látunk. Ez természetesen abból adódik, hogy a saját szakterületünket sokkal mélyebben ismerjük, s így természetesen előnyösebb helyzetben vagyunk. Mivel a fejlődés az e-learningben/digitális oktatásban igen gyors, ezért úgy gondoltam, hogy a Sándor által ismert állapothoz képest szívesen megmutatnánk azt a képet, ami a mai viszonyokat tükrözi a területen. Számunkra ugyanis nagyon fontos, hogy a HR szakma is tudomást szerezhessen azokról az új eszközökről, módszerekről és lehetőségekről, melyekkel a HR és a képzési terület számára hatékonyabb, a munkatársak számára pedig hasznosabb segítséget tudnak adni a szervezetek az egyre gyorsuló üzleti környezet változásához történő alkalmazkodáshoz.

Ezért felajánlottam Sándornak, hogy néhány kollégával közösen megmutatjuk miben változott az által ismert és leírt képhez képest az e-learning az elmúlt néhány évben. Közben pedig közösen áttekintjük, hogy: Mi is valójában az e-learning?, Mik az e-learning előnyei?, Mire nem alkalmas az e-learning?, Mekkor varázsa van a személyességnek az oktatásban?, valamint hogy a szimuláció mégis miért működik a digitális világban?

A beszélgetés kiindulópontja Sipos Sándor Robottanárok és elektronikus készségfejlesztés – mire való az e-learning? című írása. A beszélgetés célja nem hitvita folytatása, hanem annak demonstrálása, hogy az e-learning mi mindenre képes még azon kívül, amit a többség ismer belőle. Ehhez hozunk a beszélgető partnerekkel demonstrációs céllal példákat az állításaink mellé.

A beszélgetés résztvevői:

Sipos Sándor – HR szakember, tanácsadó, tréner

Jenei Zsolt – eLearning fejlesztő, tréner

Soós István – Szakpszichológus, tréner, coach, szervezetfejlesztő

Vécsey Zsadány – Vezetésfejlesztési tanácsadó, komoly játék szakértő

Moderátor és házigazda:

Koltányi Gergely

A beszélgetés nyilvánosan, a Google Hangouts segítségével történik, 2014. október 13.-án 10 órakor. Aki szeretne csatlakozni a beszélgetéshez, az a fenti beágyazott videóra kattintva a kezdés időpontjában bekapocslódhat és természetesen hozzá is szólhat, elmondhatja a véleményét. Az élőben közvetített beszélgetést rögzítjük, így aki lemarad vagy ismét szerené megnézni, esetleg úgy érzi másokkal is meg kell osztania, annak lehetőség lesz erre is.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a közvetítéskor.

Koltányi Gergely

Reklámok

MEETUP on air: Robottanárok és elektronikus készségfejlesztés – avagy mire való az e-learning?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: E-learning mindenkinek – Ismét e-learning Meet-up

  2. Visszajelzés: Ismét e-learning Meet-up | E-learning

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s