Új üzleti lehetőséget keres? Indítson online oktatási vállalkozást!

skills-pano_24948Legalábbis ezt mondja az Inc. magazin cikke, amely összeszedte a 2013-as év nagy üzleti lehetőségeit tartalmazó iparági listáját. A 8 legjobb terület között található például a viselhető kütyük, a 3D nyomtatás és az egészségipar mellett az online oktatás területe is.

Ha kicsit jobban utánjárunk mitől is olyan nagy üzlet online oktatni, akkor egy korábbi cikkben találhatjuk meg a válaszokat.

Az online oktatás piaca 2012-ben 91 milliárd dollárt mozgatott meg és 2017-re várhatóan 256 milliárd dollárra nő ez a szám a IBIS Capital befektetési cég előrejelzése szerint. A CB kockázati tőkealap adatai alapján az oktatási technológiák fejlesztésével foglalkozó iparág tavaly 1,1 milliárd dollárnyi tőkebefektetést realizált. Ezek a számok is jól mutatják, hogy felfutóban van az online oktatás és az azt kiszolgáló technológiai startup piac.

Hogy mi mozgatja ezt az iparágat? A kérdés megválaszolása sok összetevőből áll, az írás kiemel azonban egy fontos elemet, mégpedig azt, hogy az oktatás költsége 2000 óta közel 84%-kal nőtt az IBIS Capital kutatásai szerint.

Hogyan tűnj ki?

A piacot jelenleg a nagy elit egyetemek és a nagy, több tízmillió dolláros invesztícióval indult képzésszolgáltatók uralják, ezért célszerű valamilyen réspiacot megcélozni az oktatási tartalom vagy a megoldás tekintetében.

Mi kell az induláshoz?

Mindenképp szükséges egy jóadag technológiai jártaság. Nem árt ha van olyan oktatási tartalom is, amely kuriózumnak számít és képes vagy motiválni a tanulókat új módszerekkel, eszközökkel. Ilyen eszközökkel él több nagy szolgáltató, akik például a korábbi tanulóikat kérik meg, hogy meséljék el hogyan lettek sikeresek az online kurzusok által. Az ilyen történeteket akár külön portálokon is gyűjtik a leendő tanulók motiválása céljából.

Sok nyitott kérdés van még az online oktatás üzleti modelljei körül, de hogy ma ez az egyik legszexibb befektetési terület az már nem is kérdés. A Digitális átállás a tanulásban kezdeményezés egyik kiemelt célja, hogy minnél több hazai üzleti vállalkozás célpontja legyen az online oktatás területe, ezért az ilyen témákkal a jövőben is sokat fogunk foglalkozni itt a blogon és természetesen a meetup-okon is, ahol sikeres üzleti modelleket működtető hazai vállalkozókat és termékeiket is bemutatjuk, s ahol ők maguk osztják meg tapasztalataikat, mesélik el hibáikat és jó döntéseiket. Várunk minden érdeklődőt szeretettel.

Hozzászólás